Veelgestelde vragen

 • Sommige onderzoeken worden niet vergoed door de zorgverzekering en moet u zelf betalen.

  Dit gaat onder andere om de volgende onderzoeken:
  Laboratoriumonderzoek (zoals bloedonderzoek, kweek)
  Radiologische onderzoeken (zoals röntgen, echo, MRI)
  Holter onderzoek (kastje dat hartritme registreert) de kosten hiervan zijn: €150,-

  Rijbewijskeuring
  Voor een rijbewijskeuring kunt u alléén bij ons terecht als u niet bent ingeschreven bij onze praktijk. De keuring dient door een onafhankelijk arts te worden verricht. De kosten hiervan zijn €50,- inclusief BTW.

  Passant
  Indien u geen patiënt bent bij ons en woonachtig bent buiten Terneuzen dan betaald u voor een consult bij de huisarts een passantentarief. De kosten hiervan zijn vanaf €29.31 (afhankelijk van welke behandeling u nodig heeft)
  De kosten dient u ter plekke te voldoen, tenzij u een geldig verzekeringsbewijs kunt laten zien.

  Voor de kosten van een reisadvies; zie reisadvies en vaccinaties

   

 • Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

 • Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

 • Indien u verhuisd naar een andere stad of dorp, dan dient u zich in te schrijven bij een huisarts in uw nieuwe woonplaats. Wanneer de inschrijving bij uw nieuwe huisarts is geregeld verzoeken wij u contact met ons op te nemen zodat wij uw medisch dossier kunnen overdragen aan uw nieuwe huisarts. (let op: zonder uw toestemming wordt het dossier niet overgedragen)

   

 • De laatste jaren is het aantal aanvragen voor het bloedprikken naar vitamines (zoals vitamine B12 en vitamine D) sterk toegenomen.

  Volgens de nieuwste inzichten zijn deze bepalingen niet nodig. Vermoeidheid komt bijna nooit door vitaminegebrek. Bijna iedereen heeft een grote voorraad vitamine B12 in het lichaam. Als u gezond eet en dagelijks buiten komt, maakt uw lichaam voldoende vitamine D.

  Er zijn een paar uitzonderingen In uitzonderlijke gevallen wel kan het nodig zijn om vitamine B12 of D te slikken. Bloedonderzoek is dan echter niet nodig om de hoogte van de vitaminespiegel te controleren.

  Voor meer informatie zie onderstaande link. 

  Lees meer