« terug naar vorige pagina

MijnGezondheid.net

MijnGezondheid.net is uw persoonlijke zorgdossier op internet en biedt u de mogelijkheid gezondheidszaken makkelijk, veilig en snel te regelen.

U kunt van MijnGezondheid.net gebruik maken, als uw huisarts of apotheker u heeft aangemeld. Uw huisarts/apotheker bepaalt welke acties u kunt uitvoeren op het portaal. Zij zijn immers ook verantwoordelijk voor het afhandelen van de aangevraagde acties.

Minderjarige kinderen aanmelden bij Patiëntportaal MGN:

Het is belangrijk om te weten dat de aanmelding persoonlijk is. Elk gezinslid heeft een eigen e-mailadres nodig, omdat aan uw e-mailadres uw eigen dossier gekoppeld wordt. Voor jonge kinderen kan u als ouder een mailadres aanmaken, dat u zelf beheert. Daarnaast dient u als ouder een DigiD aan te vragen voor uw kind.
Met de DigiD en uw mobiele nummer kan u inloggen in MGN en via de email van uw kind krijgt u de bericht notificatie of via uw mobiele nummer.

In 1995 is de Wet op de Geneeskundige Behandelings Overeenkomst ingegaan (de WGBO). Deze wet garandeert de rechten van cliënten en patiënten ten opzichte van artsen en therapeuten. In deze wet staat ook wat de rechten zijn van kinderen. Deze gelden ook bij Patiëntportaal.

Kinderen tot 12 jaar
Kinderen tot 12 jaar beslissen nog niets zelf. De ouders of de voogd beslissen voor hen. Aan jonge kinderen moet wel op een begrijpelijke manier worden verteld wat er met hen gaat gebeuren. Voor kinderen tot 12 jaar kunnen de ouders een e-mailadres voor het patiëntportaal beheren.
Kinderen van 12 tot 16 jaar
Zowel de ouders als het kind moeten toestemming geven. De mening van het kind is in principe doorslaggevend. Ook voor het patiëntportaal geldt dat zowel de ouders als het kind het recht hebben om in het dossier te kijken. Ouders en kind hebben samen een e-mailadres in gebruik voor het patiëntportaal.
Kinderen vanaf 16 jaar
Kinderen vanaf 16 jaar zijn beslissingsbevoegd. Dat betekent dat ze zelf mogen beslissen welke medische behandeling ze willen of juist niet willen. De ouders krijgen alleen medische informatie over hun kind, als het kind daar toestemming voor geeft. De e-mailadres wordt nu gewijzigd naar een mailadres waar alleen de jongere zelf beheert.

 

Bekijk hieronder de informatie-video ‘MijnGezondheid.net’ van PharmaPartners voor meer informatie.

 

MijnGezondheid.net biedt de volgende mogelijkheden:

  • Een afspraak inplannen bij uw huisartsenpraktijk
  • Een medisch dagboek bijhouden
  • Online een vraag stellen aan uw huisarts/apotheker
  • Inzicht in uw medische dossier
  • Herhaalmedicatie bestellen
  • Inzicht in uw onderzoeksuitslagen

Ik wil me aanmelden

Voor meer informatie over MijnGezondheid.net klik hier